Wat verstaan wij onder veilig daten?

Online daten is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in België en Nederland. Dagelijks gaan honderden singles op zoek naar de man of vrouw van hun leven, via een van de vele online datingwebsites. Het fijne aan een datingwebsite is dat u mensen tegen het lijft loopt, waarvan u voorheen nog niet wist dat ze bestonden. Veel datingwebsites beschikken immers over een gigantisch groot netwerk van single mensen uit België en Nederland. Daarbij kunt u contact met mensen leggen vanachter uw computer, zonder direct in het publieke leven te moeten afspreken. Online dating heeft echter ook een aantal nadelen, zo weet u vaak nooit helemaal zeker of u met degene praat die op bijvoorbeeld een foto staat. Wij geven u graag een aantal tips om veilig te daten met onze leden!

Veilig daten via internet

Veilig daten begint met het inwinnen van heel veel informatie over degene, waar u een gesprek mee voert. Laat u hier niet al teveel in beïnvloeden door uw potentiële date, maar blijf het contact nuchter bekijken. Hoewel iemand tientallen foto’s van zichzelf kan sturen, kunnen deze foto’s bijvoorbeeld ook afkomstig zijn van andermans profiel op een netwerk als Facebook. Dit is vaak moeilijk zelf uit te zoeken, waardoor het raadzaam is om voor een date bijvoorbeeld met elkaar te bellen of een gesprek via Skype te voeren. Hierbij kunt u uw toekomstige date in levende lijve bekijken en weet u zeker, dat alles klopt. Het is tevens raadzaam om alleen te kijken op betrouwbare datingsites. Klik hier voor een overzicht van de beste online datingsites.

Verder kunt u voor een veilige date op internet zoeken naar de naam van de potentiële date, om te kijken wat hij of zij op zijn of haar kerfstok heeft. In zoekmachines is vaak ontzettend veel over mensen te vinden.

Meer informatie? Bekijk ook deze checklist.